Iulian Matache este noul ministru al Transporturilor. Preşedintele a semnat decretul pentru numirea acestuia

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor de către Iulian Matache va avea loc vineri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială. Președintele României a semnat astăzi decretul prin care portofoliul Transporturilor este preluat de Iulian Matache, cea de-a doua propunere făcută ieri de premierul Victor Ponta. Șeful Executivului a decis să-l nominalizeze pe Matache după ce președintele Iohannis a refuzat, tot ieri, să-l numească ministru al Transporturilor pe Mihai-Viorel Fifor, despre care a susținut că nu are expertiza necesară pentru a coordona un minister atât de important.

Premierul Victor Ponta a declara astăzi că se bucură foarte tare că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul. "Mă bucur foarte tare", a spus premierul, la sediul PSD, referitor la acceptarea propunerii sale pentru portofoliul Transporturilor, adăugând că Iulian Matache este foarte bine pregătit pentru domeniul respectiv şi acum "ne apucăm de treabă".

Iulian Matache este un apropiat al fostului ministru Ioan Rus, iar cei doi au lucrat împreună la Master Planul pe Transporturi. Secretarul de stat preluase, după demisia acestuia, tribuţiile lui Rus şi a participat la şedinţele de guvern.

Matache a ocupat și funcția de director al Direcţiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, presa locală din Vrancea susținând că este un apropiat al lui Marian Oprişan. De altfel, Iulian Matache i-a mulțumit acestuia public, în mai 2012, când a fost numit secretar de stat, sunând că nu ar fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea lui Marian Oprişan, potrivit Mediafax.\"

Programul StarFm azi 17-11-2017