O agenție de turism a țepuit zeci de turiști din toată țara, cu 90.000 de EURO! Ce au primit în locul vacanței în Tenerife

Atenție pe cine vă bazați când vine vorba despre planurile de concediu. Zeci de turiști din toată țara plând acum după bani, după ce au plătit între 1.700 și 2.500 de euro pentru sejururi de o săptămână, cu demipensiune și transport charter, în Tenerife. Prejudiciul este de 90.000 de euro, iar cazul se află în atenția Protecției Consumatorilor.

Totul a pornit de la oferta lansată de Agenția Alltenerife Tour din Jimbolia, potrivit ziuadevest.ro. Turiștii, care au plătit bani frumoși pentru un concediu de vis, au rămas acasă și nici banii nu i-au mai văzut.

Și Asociația Națională a Agențiilor de Turism a reacționat, în urma numeroaselor plângeri primite privind acetivitatea acestui operator. "Ca urmare a apariției în presă a unor informații privind plângerile turiștilor, repectiv ancheta Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) față de o agenție de turism din județul Timiș, agenție care comercializează pachete pe destinația Tenerife, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) face următoarele precizări și avertizări: Agenția despre care presa face referire și care a primit aproximativ 50 de plângeri la ANPC de la turiștii înșelați nu a fost și nu este membră ANAT. Verificarea turoperatorului pe care turistul îl alege pentru a-i organiza vacanța este necesară înainte de achiziția pachetului și plata acestuia. Turistului îi este recomandat să se informeze serios privind licența turoperatorului și poziția/vechimea sa în piață. ANAT regretă întâmplările nefericite prin care turiștii ajung victimele unor agenții de turism neserioase, adesea înfințate de foarte puțin timp, fără parteneri interni și externi, fără sedii sociale reale, fără licențe de turism etc. De fiecare dată când ANAT a deținut informații despre problemele unei agenții neserioase, Asociația a semnalat ministerul de resort și autoritățile", precizează reprezentanții Asociației, într-un comunicat de presă.

"Situația este inadmisibilă, în primul rând pentru turiști, dar în egală măsură și pentru agențiile de turism serioase și solide de pe piață, în mare parte, agenții membre ANAT ", a declarat Aurelian Marin, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

ANAT le recomandă turiștilor să verifice cu atenție agenția de turism de la care achiziționează sejurul, să verifice validitatea licenței pe site-ul Autorității Naționale pentru Turism, să meargă la sediul celor care le vând vacanțe pentru a se asigura că aceste agenții chiar există, să verifice dacă sunt membre ANAT și, nu în ultimul rând, să caute pe internet informații despre turoperator, astfel încât să nu ajungă în astfel de situații.\"

Programul StarFm azi 17-11-2017