Geografii se vor forma pe domenii moderne ale geografiei actuale

 Facultatea de Geografie a Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj-Napoca deruleaza un proiect de interes major pentru profesorii de geografie, cu titlul: "GeoSpace: Centrul de Geomatica destinat pregatirii complementare a cadrelor didactice din domeniul geografiei", finantat din fonduri europene. Proiectul se adreseaza profesorilor de geografie din cele 12 judete ale regiunilor de dezvoltare Nord-Vest si Centru, din care face parte si Alba, ne-a informat prof. Marcel Araboaei, care preda geografia la Colegiul National "Horea, Closca si Crisan" Alba Iulia.
Obiectivul general al proiectului consta in formarea si dezvoltarea competentelor cadrelor didactice in domeniul geografiei, prin furnizarea unor module de perfectionare si elaborarea de curriculum, urmarindu-se imbunatatirea capacitatii profesorilor de a utiliza metode de predare-invatare cu ajutorul instrumentelor software si dezvoltarea in randul elevilor a competentelor-cheie si profesionale in observarea Pamantului, in extragerea informatiei geografice din imagini satelitare, a introducerii GIS-ului in masuratori si reprezentari cartografice moderne.
in vederea demararii acestui proiect, in 17 februarie, de la ora 15.00, profesorii de geografie din Alba vor avea o intalnire cu reprezentntii Facultatii de Geografie din Cluj-Napoca in sala multimedia a Colegiului National "HCC", pentru prezentarea proiectului in judetul Alba.
Robert GHERGU

Programul StarFm azi 19-08-2018